A gyepi béka birodalma

A gyepi béka birodalma

Gyepi béka kukucskál az elterülő petecsomók közt, miközben a vízben tükröződnek a kopasz fák. Sötétedő börzsönyi erdő, kora tavasszal.

Miközben figyeltem az énekes rigó hangos strófái és az erdei békák halk, ritmusosan ismétlődő hangjait, a víztükör alatt lassan elemelkedni kezdett egy fej, majd hirtelen megállt. A kevés fényben már hosszabb, 6 másodperces expozícót használtam, a kékülő erdőben a fényforrásom egy zseblámpa volt, amelyet a kukucskáló kétéltűre irányítottam. A kép elkészült, a béka pedig már a következő pillanatban visszamerült.

A common frog peeps through a sea of egg masses, while the naked trees are reflected on the surface. At dusk, early in the spring in the Börzsöny forest.

While I was listening to the loud singing of blackbirds and the reserved, rhytmic croaking of the frogs, a head of a frog emerged slowly and came to a halt. In the low lights I used a six seconds long exposure. In the forest turning blue I used my torch as a light source, focusing it on the peeping amphibian. As soon as I took the photograph, the frog disappeared.

Gépváz: Nikon D7200
Objektív: TAMRON SP AF 10-24 mm F3.5-4.5 Di II LD Aspherical IF B001