Ének az esőben

Ének az esőben

A dombtetőn álló szarvasbika bőg a szakadó esőben, miközben megvilágítja a naplemente aranyló fénye.
E szeptember esti fotózás nem indult túl fényesen. Az előre kiszemelt helyen vadásztak, így módosítani kellett a tervet. Majd jött egy hatalmas peremfelhő és egy órán keresztül szakadt az eső.
Közben hallottam pár bőgést, és elindultam abba az irányba. Az erdőből kitekintve egy ágvéget vettem észre a domb aljában és nagy örömömre, a szarvas épp felém haladt! Szívem a torkomban, közben szakadt az eső és imádkoztam, hogy bőgje el magát a domb tetején. És megtörtént! A párás, esős keresőben csak egy homályos alakot látam, de visszanézve a kijelzőn ez a látvány fogadott!

A stag bellowing in the pouring rain on the top of a hill, illuminated by the golden rays of the setting sun.
The photoshoot on this September evening did not have a flying start. At the place I had planned to photograph a hunt was underway, so I had to change plans. Then a huge arcus cloud came and there was a pouring rain for an hour.
Meanwhile, I heard a few bellows and started off in their direction. Peeping out from from the forest I spotted the tip of an antler and it was coming my way! With my heart pounding I kept my fingers crossed in the soak that he would bellow on the top of the hill. And so it happened! The viewfinder fogged up in the pouring rain and I only saw a blurred figure through it, but afterwards I saw this on the display!

Gépváz: Canon EOS1D X
Objektív: EF 300 mm f/2.8L IS USM