Trónok harca

Trónok harca

Portyázó rétisasok rivalizálása a magányos fa felett egy decemberi zord délelőttön a frissen lehullott hóval takart Hortobágyi Nemzeti Park területén.

Már korábban észrevettem, hogy a sasok előszeretettel választják pihenőhelyül a magányosan álló fát, így már csak arra a pillanatra kellett várnom, hogy a visszaszoruló köd, amely nehezítette a látási viszonyokat, lehetővé tegye a beszálló madár megörökítését. Az első rétisas beszállásáról nem kis bosszankodásomra lemaradtam, de óriási szerencsémre, megpillantottam a távolból érkező riválist. Ekkor már felkészültebben vártam a megfelelő pillanatot.

Rivalry between prowling bald eagles over a solitary tree covered in freshly fallen snow on a grim mornig in the Hortobágy National Park.

I had noted earlier that the eagles frequent this solitary tree to have a rest on it. That morning I only needed to wait for the frog to clear up so that I can photograph a landing bird. Much to my regret I missed the landing of the first one, but to my fortune I spotted the second one arriving from afar. So by the time it arrived I was better prepared for the right moment.

Gépváz: SONY ILCE7RM3
Objektív: Sony FE 100-400 mm F4.5-5.6 GM OSS